Hjem - Kjeveortopedi - Hva koster regulering?

Hva koster tannregulering?

Ved behov dekkes den kjeveortopediske behandlingen delvis av HELFO. Resten er egenandel pasienten selv må betale. Refusjonsandelen er avhengig av behandlingsbehovet, og følger bestemte kriterier som alle kjeveortopeder følger. Kun behandling utført av spesialister i kjeveortopedi gis refusjon.

Refusjonen er refusjon av offentlig takst. Mange kjeveortopeder i Norge er privatpraktiserende, og her vil det i de fleste tilfeller komme en privat takst i tillegg.

Et prisoverslag vil bli gitt før behandlingen starter.

14. februar 2013 ble hvakostertannlegen.no lansert av Forbrukerrådet. Dette er en markedsportal hvor du enkelt kan sammenligne priser for ulike typer tannbehandling i Norge.

Bakgrunnen for å lage markedsportalen er at vi i Norge ikke har hatt en oversikt over ulike tannlegers prissetting på sine behandlinger. Det har derfor vært vanskelig og tidkrevende for forbrukere å orientere seg om prissetting for tannbehandling på egenhånd.