Hjem - Kjeveortopedi - FAQ ofte stilte spørsmål - Er behandlingsresultatet varig?

Er behandlingsresultatet varig?

Bitt- og tannstillingsfeil skyldes ofte arvelige forhold.

For å bevare et godt sluttresultat etter kjeveortopedisk behandling er det i de fleste tilfeller nødvendig å stabilisere tennene ved hjelp av limte strenger på baksiden av fortennene og en retensjonsplateplate(løs gum). Etter hvert som tennene stabiliseres i den nye posisjonen kan bruken av stabiliseringsapparaturen trappes ned.

Vekst og arv vil også påvirke det langsiktige resultatet. Noen ganger kan en derfor oppleve at enkelte karakteristika i tannstillingen vender tilbake over tid.

De fleste som har behov for korreksjon av tannstillingen vil oppleve en betydelig og varig forbedring ved hjelp av tannregulering.

Før behandling

Etter behandling