Hjem - Kjeveortopedi - FAQ ofte stilte spørsmål - Hvor lang tid tar regulering?

Hvor lang tid tar regulering

Omfanget av kjeveortopedisk behandling/ tannregulering varierer mye fra person til person.
Det varierer først og fremst med hvor alvorlig og vanskelig bitt- eller tannstillingsfeil som skal rettes opp er.
For eksempel kan en enkelt tann i underbitt la seg korrigere i løpet av uker mens et stort overbitt kombinert med plassmangel og trangstilling ofte kan ta opptil et par år å behandle.
Samarbeid fra pasientens side er viktig for å oppnå et best mulig resultat. Godt samarbeidet er også viktig for behandlingstiden. Det er viktig at apparaturen passes og brukes slik som kjeveortopeden sier.

I tillegg til den aktive behandlingstiden kommer som regel en kontroll- og stabiliseringsperiode med enkel reguleringsapparatur for å sikre det resultatet som er oppnådd.