Hjem - Kjeveortopedi - FAQ ofte stilte spørsmål - Hva skyldes bitt- og tannstillingsfeil?

Hva skyldes bitt- og tannstillingsfeil?

Medfødte forhold spiller en stor rolle i bittutviklingen.
Aniktsform, kjevenes tilvekstmønster o.l. er for det meste arvelig betinget. Dette gjelder også for en stor del tannstørrelse og tannform. Antall tenner som er anlagt kan også variere. Det forekommer at tenner/tannanlegg ikke er anlagt. Denne tendensen kan vi se går igjen i familier.

Manglende tannanlegg                                                          Åpent bitt

Lokale forhold kan også spille inn i utviklingen av en tannstillingsfeil. Eksempler på dette er langvarig og intens fingersuging og tannråte som fører til tidlig tap av melketenner.